Menselijke Maat

We lossen voortaan situaties op een andere manier op. Ons uitgangspunt is dat de we de financiële taart anders gaan verdelen. We kunnen er zelfs een grotere taart van maken, als we ook kijken naar het beslag dat in de kom blijft zitten.

Bij de Creatieve Partij Nijmegen 2.0 staat de mens centraal, niet het systeem. Regels en techniek zetten we in ten dienste van mensen. Burgers kunnen vertrouwen op een dienende overheid. Beslissingen die wij nemen moeten passen bij de persoon voor wie ze gemaakt zijn.
We geven iedereen een eerlijke kans om mee te beslissen over het leven dat ze leiden over zaken die hem of haar aangaan. We vragen Nijmegenaren naar wensen, mogelijkheden en behoeften. We gunnen iedereen de vrijheid om zich op een eigen manier te ontwikkelen en zorgen voor gelijke toegang tot onderdak, onderwijs, inkomen en gezondheid. We stellen daar het beleid op af. We vinden het welzijn van de mensen in de stad het allerbelangrijkste en zullen de financiën verdelen met respect voor iedereen en daarbij nemen we de mening van de bewoners mee.

Zou de ambtenaar die een voorstel maakt neemt, hetzelfde voorstel ook maken als hij het met eigen geld voor zichzelf zou doen?

We verdelen de financiën naar nieuw verworven inzichten op basis van de wensen van betrokkenen. We hechten belang aan kleine en grote eigenwijze initiatieven die een andere manier van werken, wonen en voor elkaar zorgen in de praktijk gaan brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>