Burgers centraal

Wij besluiten niet voor jou, maar jullie besluiten samen met ons.
De Creatieve Partij Nijmegen 2.0 geeft de bewoners van Nijmegen voorrang bij het besturen van de stad.
We vertrouwen erop dat de burgers kennis van zaken hebben. Zij weten het beste wat er leeft in hun wijk en leveren de ideeën voor hun directe omgeving en de stad.
Vóór dat de ambtelijke papiermolen gaat draaien en er nieuw beleid wordt gemaakt, wordt de planning en uitvoering besproken met de mensen die het aangaat. Op die manier wordt een besluit en nieuw beleid breed gedragen en dat scheelt frustratie en bezwaarprocedures.

2 thoughts on “Burgers centraal

    • We gaan voor elke kwestie vooraf met de mensen die er bij betrokken zijn om de tafel zitten, bespreken elkaars belangen en bekijken de middelen en de mogelijkheden. Vervolgens werken we samen naar een voorstel toe, dat dan door alle partijen gedragen kan worden. Je spreekt van tevoren af hoeveel tijd je nodig denkt te hebben, dat kan in weken maar ook in jaren. En dan heb je aan het eind van die periode het plan klaar dat meteen uitgevoerd kan worden, zonder eindeloze juridische procedures achteraf en zonder gefrustreerde burgers achter te laten die niet gehoord zijn.
      We denken erover na om dat dan in de raadszaal te gaan doen want die staat toch het grootste deel van de week leeg…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>