Creatief en innovatief

Wij bedenken niet alleen oplossingen, wij zetten ons in om ze uit te voeren. Er staan mensen op onze lijst uit alle creatieve geledingen. Ze kunnen over grenzen heen denken en begrijpen verandering en diversiteit. Wij kunnen ideeën met elkaar bespreken en worden gehoord, daarom kunnen we loyaal een beslissing accepteren als die door een meerderheid is genomen.
De leden van de Creatieve Partij Nijmegen 2.0 nemen uitvoerbare beslissingen op basis van overleg. Wij luisteren naar de burgers en laten elkaar en anderen in hun waarde. Samen met de burgers beschikken we over visie, laten we ons gezonde verstand spreken en komen we samen tot de beste, heldere, integrale oplossingen.
Wij vinden dat in tijden van crisis een overheid juist dient te investeren in zorg, cultuur en innovatie. Ontwikkeling van de mens is een essentieel goed voor voor een harmonieuze samenleving.

Anders denken: Lopen en fietsen zijn gezonde keuzes. Daarbij staat veiligheid voorop. Openbaar vervoer moet voor iedereen beschikbaar zijn. Parkeerproblematiek? Een parkeerschijf met dertig minuten gratis scheelt parkeerpaalstress, controlestress en boetestress.

Een gevarieerd palet van oude en nieuwe middelen om informatie bereikbaar te maken voor iedereen. Via bijvoorbeeld e-democracy: in de vorm van Wiki’s kijken we de gedachtenkracht en kennis van burgers kunnen combineren, maar ook bijvoorbeeld hoe instellingen elkaar kunnen helpen, zoals met online voorbeelden van draaiboeken, personeelsboeken, subsidieoverzichten, vrijwilligersinstructies.

Bij het aanpakken van problemen of het zoeken naar oplossingen voor situaties zijn al deze mensen in staat om verbanden te zien en dwars door het probleem heen te kijken. Ze kunnen door hun creatieve manier van denken onverwachte verbindingen leggen. Het openstaan voor ideeën van anderen is een voorwaarde om tot een voor iedereen acceptabele oplossing te kunnen komen. Dan moet je als partij niet vast willen houden aan een tunnelvisie of een vast denkkader. Dan moet je innovatief anders en vernieuwend kunnen en durven denken.
Alle kandidaten zijn van deze omdenkers.
Bekende vernieuwers in de partij zijn bijvoorbeeld Jac. Splinter, op nr 1. Hij had drie en een half jaar de column ’Zo kan het ook’ in de Zondagkrant waarin hij elke week een vrolijke oplossing bedacht voor alledaagse zaken. Jos Sluijsmans op nr 10 is de vervoersvernieuwer van de partij, zo bedacht hij de Fietskoerier. Viola van Alphen op nr 13 is o.a. organisator van GOGBOT, uitgeroepen tot meest innovatieve festival van Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>