Transparant bestuur

Voor we een besluit kunnen nemen, moeten de gemeenteraadsleden alle informatie hebben. Met de Creatieve Partij Nijmegen 2.0 willen we dat iedereen volledig op de hoogte is van de mogelijkheden en de middelen. Pas dan kun je samen een verantwoorde beslissing nemen. Dat geeft ook de mogelijkheid om heldere antwoorden te geven op vragen over de besluitvorming en de processen die daaraan vooraf gaan.

We willen weten waar geld blijft. We willen weten hoeveel de gemeente daadwerkelijk ontvangt en hoeveel de gemeente inderdaad uitgeeft. We willen een inzichtelijke, heldere boekhouding.
De tijd van achterkamertjespolitiek en stiekeme afspraken voordat er een besluit genomen wordt is voorbij. Een goed voorbeeld daarvan is de totaal gesloten grondpolitiek van veel gemeentes in Nederland, terwijl daar miljoenen in omgaan. Wij vinden dat als je de bewoners van Nijmegen respecteert, je geen geheimen voor ze kunt hebben. Het is namelijk hun geld waarmee gewerkt wordt.

One thought on “Transparant bestuur

  1. Beste creatieven,

    Ik hoorde indirect van jullie partij zonder standpunten. Ik zag dat jullie de kiesdrempel niet gehaald hebben. Jammer. Ook wij hebben in 2005 deelgenomen aan de gemeenteraadsverkiezingen met de partij Heuvelrug Content. Op de website staat nog de verkiezingsfolder. Ook wij hebben destijds geen zetel gehaald. Maar dat wil niet zeggen dat het gedachtegoed geen aandacht meer krijgt. In tegendeel. Momenteel zitten we in een proces waarin de gekozen partijen op basis van consent een raadsprogramma sluiten en nadrukkelijk ruimte willen geven voor participatie aan de burgers, deskundigen en andere belangstellenden. Het eerste besluit op basis van consent is door de gemeenteraad genomen en meerdere gaan ongetwijfeld volgen.
    Als jullie het leuk vinden kunnen we wel een keer ervaringen uitwisselen.

    Met vriendelijke groet,

    Jan Broekgaarden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>